Koulutuksen prosessi

Viiden kuukauden koulutusjakso tarjoaa mahdollisuuden sekä työnantajalle että uudelle kaupalliselle tuottajalle tutustua toisiinsa, rakentaa yhteisiä onnistumisia ja luottamusta.

Kokonaisuus koostuu kolmesta osa-alueeesta: koulutuspäivistä, työskentelystä yrityksessä ja kehitysprojektista. Koulutuspäivät on jaettu aiheiden perusteella yhdeksään kahden päivän tehojaksoon ja koulutuspäiviä on yhteensä neljä kuukaudessa. Koulutuksen aikana kaupalliset tuottajat työskentelevät yrityksissään keskimäärin 70 päivää.

Neljä askelta onnistumiseen

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus luo lisäarvoa yritykselle ja osaajalle, kun onnistumme yhdessä näillä neljälle osa-alueella:

#1 Yrityskartoitus

Kartoitamme yrityksenne rekrytointi- ja kehittämistarpeet sekä koulutuksemme sopivuuden yrityksellenne. Meille on tärkeää, että yrityksellä on aito rekrytointitarve. Näin yrityksen ja osaajan pitkäaikainen sitoutuminen toisiinsa voidaan tehdä varmoin mielin.

Rekrytointi ja kehittämistarpeiden huolellinen kartoittaminen mahdollistaa yrityksen tarpeiden ja työntekijän osaamisen kohtaamisen. Näin luomme pohjan yhteistyön jatkumiselle myös koulutuksen jälkeen.

#2 Rekrytointi

Koulutuksemme madaltaa yritysten kynnystä rekrytoida sekä minimoi virherekrytoinnin mahdollisuuden. Erityisesti pienten yritysten yrittäjät ovat hyvin kiireisiä, eikä heillä välttämättä ole aikaa järjestää kipeästi tarvitsemiinsa tehtäviin avoimia rekrytointiprosesseja.

Me teemme sen puolestasi. Markkinoimme työpaikkaanne, käymme läpi hakemukset sekä teemme esivalinnat hakijoiden joukosta. Esittelemme teille potentiaalisimmat hakijat ja olemme mukana yrityskohtaisissa haastatteluissa. Lopullisen valinnan hakijasta teette itse.

#3 Työskentely

Kun oikea yritys ja osaaja kohtaavat, löydetään parhaat mahdolliset ratkaisut työssä onnistumiseen ja kaupalliseen menestykseen.

Uusi osaaja perehtyy yrityksen toimintatapoihin ja vahvuuksiaan hyödyntämällä auttaa yrityksen kasvuprosessia. Koulutettava pääsee näyttämään taitojaan sekä päivittämään ja vahvistamaan osaamistaan juuri kyseisen yrityksen tarpeet huomioiden.

#4 Koulutus

Kouluttajina toimivat asiantuntijamme työskentelevät päivittäin aiheidensa parissa: koulutus on käytännönläheistä ja ajankohtaista. Kaupallinen tuottaja oppii kokonaisuuden tavoista tuottaa lisäarvoa yritykselle. Koulutuksen päättyessä uusi työntekijänne on kaupallinen tuottaja, joka vahvistaa brändiänne, aktivoi markkinointianne ja tehostaa myyntiänne.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on luoda pysyvä työpaikka

Työntekijä ja työnantaja arvioivat yhdessä onnistumisen ja päättävät jatkosta.

Herätimmekö kiinnostuksenne?

Olit sitten yritys tai yritystä etsivä - jätä meille yhteystietosi. Me otamme siitä kopin ja alamme hoitaa asiaa proaktiivisesti. Otamme teihin pian yhteyttä.