Kaupallinen tuottaja - usein kysytyt kysymykset

Kaupallinen tuottaja

UKK

Kaupallinen tuottaja

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kaupallinen tuottaja

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme koonneet yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutuksesta, siihen hakemisesta ja osallistumisesta. Mikäli sinulla on kysymyksiä, joihin et löydä vastausta, ota meihin rohkeasti yhteyttä ja vastaamme mielellämme.

Alla olevista linkeistä pääset suoraan aiheittain listattuihin kysymyksiin ja vastauksiin.

Mikä Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutus on?
Koulutukseen hakeminen
Koulutukseen osallistuminen
Taloudelliset asiat
Koulutuksen keskeyttäminen
Kaupallinen tuottaja in English - what is this and who is it for?

 

Mikä Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutus on?

Kolmen kuukauden koulutus, joka koostuu tasaisesti lomittain sijoittuvista koulutuspäivistä (18 päivää) sekä työssäoppimisesta valitussa yrityksessä (42 päivää). Koulutuksen tavoitteena on sekä antaa työkalut kaupalliseen huippuosaamiseen että luoda uusia, pysyviä työpaikkoja.

Rekrykoulutus on ELY-keskusten ja TE-palvelujen kanssa yhteistyössä toteutettava työvoimakoulutus, jolla tuodaan yhteen uutta osaamista tarvitsevat yritykset ja uutta työtä etsivät, työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat.

 

Koulutukseen hakeminen

Saanko hakea tähän koulutukseen?

Rekrykoulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, ja TE-palveluilla voi olla alueellisia eroja siitä, ketkä he katsovat valintakelpoisiksi koulutukseen. Esimerkiksi osa-aikatyö, päättyvä määräaikainen työsuhde ja lomautus lasketaan työttömyysuhan alaisuudeksi.

Voit varmistaa oman valintakelpoisuutesi alueen TE-palveluilta.

Koulutukseen hakeminen ei vaadi erityistä koulutusta tai kokemusta, motivaatio ja aito kiinnostus uuteen, kaupalliseen uraan riittää. Yrityskohtaisista työpaikkailmoituksista löydät tiedon kunkin yrityksen toiveista omalle, tulevalle työntekijälleen. 

Voinko hakea koulutukseen, jos minulla on vakituinen työpaikka?

Varman vastauksen tähän saat koulutuksen alueen TE-palveluilta. Yleisenä linjauksena emme kuitenkaan kannusta ketään irtisanoutumaan koulutuksen takia vakituisesta työpaikasta. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Käydäänkö koulutus ensin ja sen jälkeen haetaan työtä?

Ei, koulutus ja työssäoppiminen toteutetaan lomittain samaan aikaan kolmen kuukauden ajan. Yritys valitsee haluamansa koulutettavan, ja sen jälkeen koulutettava valmentautuu Branden koulutuspäivissä sekä rakentaa uuden työpaikan yrityksessä.

Jos haen koulutukseen, saanko valita haluamani yrityksen vai voinko päätyä mihin tahansa mukana olevista yrityksistä?

Saat valita sinua kiinnostavan tai kiinnostavat yritykset, ja välitämme hakemuksesi eteenpäin vain nimeämillesi yrityksille. Et päädy yritykseen, johon et itse halua.

Voinko hakea koulutuksen työpaikkaa, jos en halua osallistua rekrykoulutukseen?

Valitettavasti Kaupallisessa tuottajassa esitellyt työpaikat ovat tarjolla vain tämän rekrykoulutuksen kautta.

Miten haen koulutukseen?

Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutuksen haku on kaksiosainen: sinun tulee täyttää TE-palveluiden sähköinen hakulomake (haussa olevat työvoimakoulutukset > kaupallinen tuottaja) sekä lähettää CV ja nimetä sinua kiinnostavat yritykset osoitteeseen rekrytointi@brande.fi.

Hakemuksia ei lähetetä suoraan yrityksille, vaan Brande vastaa rekrytoinnista ja alueen TE-palvelut virallisesta opiskelijavalinnasta. Lopullisen valinnan sopivasta osaajasta koulutukseen tekee kuitenkin yritys itse. 

Miksi minun pitää nimetä minua kiinnostavat yritykset, jos olen kiinnostunut kaikista? Eikö riitä, että sanon kaikkien kiinnostavan?

Ei valitettavasti. Meidän täytyy saada sinua kiinnostavat yritykset nimeltä, sillä usein mukana on yrityksiä hyvin erilaisilta toimialoilta, eri paikkakunnilta ja osaajia haetaan hyvin erilaisiin työtehtäviin. Haluamme olla varmoja siitä, että hakijamme tietävät millaista työtä he ovat hakemassa ja ovat oikeasti kiinnostuneita hakemistaan työpaikoista.

Täytin TE-palvelujen sähköisen hakemuksen, onko minun pakko lähettää CV Brandelle?

Brande välittää hakijoiden meille lähettämät CV:t ja mahdolliset hakemukset ja videoesittelyt eteenpäin hakijan valitsemille yrityksille. Me tai työnantaja emme näe TE-palvelujen sähköistä hakulomaketta, joten yritys ei näe hakemustasi, ellet lähetä meille CV:täsi.

Mitä minun tulisi huomioida hakemuksessani?

Me välitämme eteenpäin valitsemillesi yrityksille ne tiedostot, jotka lähetät meille osoitteeseen rekrytointi@brande.fi. Me tai työnantaja emme näe TE-palveluille täyttämääsi sähköistä lomaketta.

Huolehdithan siis siitä, että meille liitteenä lähettämäsi CV ja mahdollinen hakemus tai videoesittely ovat valmiita lähetettäväksi eteenpäin työnantajalle. Yhteystiedot ovat ajan tasalla, eikä tiedostoista puutu jotain olennaista, mitä haluaisit lisätä hakemukseesi. Työnantaja ei näe meille lähettämääsi sähköpostia, vain mukana olevat tiedostot sekä videoesittelyn linkin.

 Pdf-tiedostomuoto on paras valinta, mutta myös muut tiedostot löytävät tiensä perille. Tiedostojen nimeen kannattaa myös laittaa oma nimi. Videot olisi parasta ladata Youtubeen tai vastaavaan palveluun, josta saat helposti jaettavan linkin meille lähetettäväksi.

Lisää vinkkejä CV:n, hakemuksen ja esittelyvideon tekoon löydät täältä:

VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN

Pitääkö minulla olla videoesittely tai kirjallinen hakemus, kun haen koulutukseen?

Ei pidä. TE-palvelujen sähköinen hakulomake ja Brandelle lähetetty CV sekä sinua kiinnostavat, nimetyt yritykset riittävät. Yrityskohtainen, kirjallinen hakemus ja/tai videoesittely ovat kuitenkin hyvin merkittävä apu haastattelukutsun saamisessa ja auttavat sinua erottumaan muista hakijoista.

Rekrytoinnin tilanteesta luvattiin ilmoittaa päivämäärään X mennessä, mutta mitään ei kuulu?

Tarkistathan myös roskapostisi, sillä joskus sähköpostimme eksyvät sinne. Pyrimme tiedottamaan rekrytoinnin kulusta säännöllisesti ja luvatussa aikataulussa. Ilmoitamme jokaiselle hakijalle tilanteesta.


Koulutukseen osallistuminen

Kuinka todennäköisesti työllistyn koulutuksen kautta?

Työllistymisprosenttimme on 85%, ja jokaisella mukaan lähtevällä yrityksellä on sekä kyky että aito tarve rekrytoida uusi, kaupallinen osaaja. Jokaisen koulutuksen osapuolen tavoite on luoda uusia työpaikkoja, ja mikäli koulutuksen aikainen yhteistyö on onnistunutta, työpaikan pitäisi syntyä.

Voinko osallistua koulutukseen, jos minulla ei ole koulutuspaikkaa tietyssä yrityksessä? Tai voinko osallistua pelkkiin koulutuspäiviin?

Valitettavasti tällä hetkellä Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutus on tarjolla vain niille koulutettaville, jotka lähtevät koulutukseen mukana olevien yritysten kanssa. Ilman yritystä koulutukseen ei siis voi osallistua.

Osallistuuko koulutukseen yrityskohtaisesti monta hakijaa vai onko koulutettavia yksi per yritys?

Kukin yritys valitsee yhden koulutettavan, josta on tavoitteena tulla heidän uusi työntekijänsä koulutuksen päätteeksi. Joskus yritykset saattavat etsiä useampaa kuin yhtä tekijää, mutta koulutuksen tavoitteena on luoda jokaiselle työpaikka.

Millaisia koulutuspäivät ovat?

Koulutuksen ajalle tasaisesti jaetut 18 videoyhteyksin toteutettavaa koulutuspäivää keskittyvät ajantasaisiin, kaupallisiin teemoihin, kuten vaikuttavaan markkinointiin ja viestintään, brändiin, asiakaskeskeiseen myyntiin ja social sellingiin, oman henkilöbrändin luomiseen, bisnesmuotoiluun, palvelumuotoiluun ja digitaaliseen liiketoimintaan. 

Koulutuksen painopiste on vuorovaikutuksessa, avoimessa keskustelussa, osallistamisessa ja tiedon soveltamisessa esimerkiksi pari- ja ryhmätehtävissä. Haluamme tarjota aitoa lisäarvoa työelämään ja mahdollisimman käytännönläheistä ymmärrystä liiketoiminnan kehittämiseen. Keräämme aktiivisesti palautetta ja pyrimme vastaamaan koulutettavien toiveisiin ja kysymyksiin parhaamme mukaan.

En päässyt koulutuspäivään, voinko katsoa sen videolta myöhemmin?

Valitettavasti emme nauhoita koulutuspäiviä, sillä ne pohjautuvat niin vahvasti ryhmäkohtaiseen keskusteluun, vuorovaikutukseen ja ryhmätehtäviin.

Mitä tarvitsen osallistuakseni koulutuspäiviin?

Koulutuspäivät toteutetaan videoyhteyksin selainpohjaisella Google Meetillä, joka ei vaadi latausta tai asennusta. Tarvitset vain internet-yhteyden ja laitteen, jossa on mikrofoni ja kamera.

Etäyhteyksin toteutettavaan koulutukseen voi osallistua mistä vain haluaa, työpaikalta, kotoa tai vaikka kesämökiltä. Koulutusten materiaalit löytyvät koulutuspäivien jälkeen Branden sähköisestä oppimisympäristöstä. 

Kuinka pitkiä koulutuspäivät ja työpäivät ovat?

Työssäoppiminen järjestetään työpaikan kulttuurin ja käytäntöjen mukaan. Koulutuspäivät toteutetaan kello 9.00–15.00 yleensä loppuviikosta. Mikäli sinun täytyy osallistua palaveriin, käydä lääkärissä tai vaikka lähteä vähän aikaisemmin hakemaan lasta päiväkodista, se ei ole ongelma.

Entä jos minulla on sovittuna tärkeä meno kesken rekrykoulutuksen tai minun pitää olla syystä tai toisesta poissa?

Yleensä kaikki on neuvoteltavissa. Kunhan asiat on sovittu työnantajan kanssa, ne ovat okei myös meille. Työ tulee aina ensin, joten jos sinun pitää olla poissa koulutuspäivästä tai kahdesta kiireellisten työasioiden takia, se ei ole ongelma.

Jos olen poissa koulutuspäivästä, pitääkö minun tehdä korvaavia tehtäviä tai suorittaa päivä toisena ajankohtana?

Ei, ei huolta. Kaikilla on silloin tällöin muita menoja, emmekä vaadi korvaavia tehtäviä poissaoloista. Kerrothan vain meille ja työnantajalle etukäteen poissaoloistasi.

 

Taloudelliset asiat

Maksetaanko koulutuksen aikana palkkaa?

Ei, koulutuksen ajalta koulutettava saa sitä työttömyysetuutta, johon olisi oikeus työttömänä ollessa sekä lisäksi päiväkohtaista kulukorvausta. Koulutuksen tavoitteena on pysyvä työpaikka, ja koulutuksen jälkeisestä palkkauksesta kannattaa puhua ennen koulutuksen aloittamista sujuvan yhteistyön varmistamiseksi.

Lisätietoa koulutuksen aikaisista etuuksista ja taloudellisista asioista saat alueen TE-palveluilta tai Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai Facebookissa, www.facebook.com/koulutusneuvonta.

 

Koulutuksen keskeyttäminen

Mitä jos saan toisen työtarjouksen hakuprosessin tai koulutuksen aikana?

Olet vapaa ottamaan vastaan minkä tahansa työtarjouksen missä tahansa vaiheessa hakua tai itse koulutusta.

Jos keskeytän koulutuksen, saanko karenssia?

Koulutuksen keskeyttäminen ilman TE-palvelujen hyväksymää syytä voi johtaa karenssiin, mutta esimerkiksi toisaalle työllistyminen on hyväksyttävä syy keskeyttää koulutus.

Lisätietoa karenssista ja koulutuksen keskeyttämisestä löydät esimerkiksi täältä.

 

In English

What is Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutus and who is it for?

Kaupallinen tuottaja -rekrykoulutus is a recruitment training program that aims to create new, permanent jobs and bring up-to-date business expertise into companies. It brings together companies needing new expertise and unemployed applicants who are looking for a new job in sales, marketing, communications or business development. Finland’s ELY centres and TE services are partners in the program.

Can I apply if I don’t speak Finnish or speak very little Finnish?

Yes, you can. If the company recruiting through Kaupallinen tuottaja doesn’t require the Finnish language, you are welcome to apply. Our training program, however, is in Finnish, so even a basic understanding of the language is very beneficial.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota vain meihin rohkeasti yhteyttä ja vastaamme mielellämme.

Tanja Grönholm
Valmennusvastaava
050 573 6008
tanja.gronholm@brande.fi

Joanna Turunen

Joanna Turunen
Valmennussuunnittelu
ja rekrytointi
050 467 3220
joanna.turunen@brande.fi